1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Rukomet (Ž): Dobra igra urodila bodovima

PDFIspisE-mail

IZVJEŠĆE S UTAKMICE SENIORKI
SC "Gripe", 11.03.2006., 12:00

HRK "Orkan" Dugi Rat – ŽRK "Kaštela" K. Sućurac 24:17 (12:8)

HRK "ORKAN"

HRK Orkan Dugi Rat

Maja Kačinić, Ana Jelčić 2, Antonija Radić, Antonija Voloder 2 (1), Marija Tičinović, Renata Čulić, Daniela Čulić 1, Mirjana Ercegović 4, Diana Laušić 1, Marija Grgat, Danijela Mistrić 9 (4), Ivana Banović, Maria Zaratin 5, Nena Pivac

ŽRK "KAŠTELA"

Renata Vrbatović, Kristina Bešker 4, Anđelka Ivušić, Žana Čović 1, Helena Jurić 2, Mirjana Runtić 1, Nina Juras 1, Anamarija Šilović, Sanja Kujundžić, Josipa Mijatović 1(1), Marina Bolanča 1, Katarina Andabak, Martina Bolanča 6(1), Mirjana Mandarić

Suci: Petar Bulum – Metković, Nikola Carević - Metković
Delegat: Nedjeljko Stančić – Zablaće

Dobra igra urodila bodovima

Piše: Ana Karaman

ŽRK OrkanNapokon su igračice Orkana seriju dobrih igara okrunile pobjedom. Gošće iz Kaštela su u proteklom tjednu najavljivale "rasturit ćemo vas...", zavarali su ih lošiji rezultati domaćina, koji sigurno nisu posljedica loše kvalitete, već nedostatka vjere u sebe. Niz kvalitetnih utakmica koje su Orkanašice odigrale u posljednje vrijeme dao im je potrebno samopouzdanje i pobjednik ove utakmice od prve minute nije dolazio u pitanje.

Domaćin je počeo u laganom grču i vodila se izjednačena borba (gošće ni u jednom trenutku utakmice nisu povele) do rezultata 4:4, tada su igračice Orkana pojačale obranu i postupno povećavale rezultat da bi se na odmor otišlo sa 4 gola prednosti.

U nastavku utakmice Orkanašice su samo nastavile povećavati prednost do maksimalnih osam zgoditaka prednosti.

Napad dugoraćankiZa razliku od prošlotjedne utakmice realizacija Orkana je bila jako dobra (60%), Maja Kačunić je kao i uvijek bila gospodar u svom prostoru sa 41 % obrana, samo su joj ovom prilikom pomogle suigračice sa izvanrednom obranom, što se vidi po tome da su Kaštelanke imale samo 7 šutova sa linije 6 metara, te samo dvije kontre.

Izvanredna obrana Dugoračanki je gošće prisilila na šutove van linije 9 m što je omogućilo Maji da obrani osam od upućenih 15 udaraca, osim toga, pokretljiva obrana je prisilila gošće na veliki broj tehničkih pogrešaka.

U napadu Kaštelanke su ne udvajanjem, nego ponekad i sa tri igrača pokušali zaustaviti dvije Dani(j)ele (Mistrić i Čulić), što su donekle uspjeli, sveli su ih na, za njih nekakvu razumnu igru, ali su podcijenili krila Zaratin i Voloder, te Ercegović na pivota, koji do danas nisu puno igrali, ali su u ovoj utakmici slomili protivnika, tako da njihovo zaustavljanje vanjske linije nije imalo očekivani rezultat.

Marija ZaratinKod ekipe Orkana mogu pohvaliti sve igračice za odigranu izvanrednu obranu, a u napadu ovaj puta moram istaknuti Mariu Zaratin sa 5 postignutih pogodaka i dva zarađena sedmerca, Antoniju Voloder sa dva postignuta pogotka i dva zarađena sedmerca, te Mirjanu Ercegović koja je bila nezaustavljiva kad bi primila loptu na crti.

Kod ekipe Kaštela jedina koja je bila stvarna opasnost po gol domaćina je Martina Bolanča, međutim i njen učinak po gol Orkana je sveden na razumnu mjeru.

Vjerujem da su cure sa ovom utakmicom sebi dokazale što i koliko mogu i da će nastaviti u kontinuitetu do kraja prvenstva.

CURE ČESTITAM!!!!
 

Komentari  

 
0 #1 здесь 2017-04-28 15:47
Pretty! This was an incredibly wonderful post.
Thanks for supplying this info.
Citat
 

Dodaj komentar

Molimo pridržavajte se pravila lijepog ponašanja i odgovornog istupanja u javnosti, te se u svojim komentarima držite TEME članka.


Sigurnosni kod
Osvježi

Izbornik

RK ORKAN Dugi Rat

RK Orkan - logotipŽenski rukometni klub ORKAN iz Dugog Rata klub je polustoljetne tradicije i bogate sportske prošlosti koji se danas takmiči u II HRL - jug. Seniorke, kadetkinje i djevojčice, te ostale kategorije kluba marljivo treniraju na asfaltu otvorenog rukometnog igrališta Streljana u Dugom Ratu, a prvenstvene utakmice igraju u sportskoj dvorani u Solinu.

Izdvojeno

Osvrt na sezonu 2011-2012

Kada smo u rujnu prošle godine najavljivali ovu sezonu a ponajviše zbog činjenice da istu započinjemo bez šest (6) igračica iz prošle sezone, rekli smo da će ista u neku ruku biti u rezultatskom smislu određeni hendikep. Međutim, proteklu sezonu smo odigrale tako da se taj  realno najavljeni hendikep  nije dogodio. Naime, prošle godine smo osvojile ukupno 13 bodova ( u prvom dijelu kada je igrala Meri 10, a u drugom bez nje samo 3), a ove ukupno jedan više, odnosno 14! Dakle, i pored već rečenog hendikepa, i pored toga što je većina nas došla iz mlađih uzrasta i po prvi put preuzela odgovornost u utakmicama seniorske kategorije, kao i činjenicu koja je također važna da je većina od nas promijenila i trenera, mi smo u rezultatskom smislu ostvarile napredak. Naravno, ova činjenica nas čini jako ponosnima...

Oproštajna večera

Tri legendeBilo je planirano da se kako sportskom klubu i doliči sa oproštajnom utakmicom na našem terenu, na našoj Streljani svi zajedno  dostojno oprostimo od aktivnog igranja naših legendi Kate, Mirje i Rake. Međutim, zbog neuobičajenog termina odigravanja zaostalih, a neodgodivih utakmica ŽRL u Sinju, umjesto „oproštajne utakmice“ dogodila se „oproštajna večera“. I da se razumijemo, nismo imali ništa protiv toga. Naime, Kate i Mirjo su u Grubiša dvorima  nas 30-ak počastile. I to dobro! Zamislite, kakve su njih dvije: ostavljaju se aktivnog igranja i zbog toga nas časte sa pršutom, sirom, pečnom janjetinom i kolačima!?! I pićem po želji naravno! Umjesto da mi njih častimo one su nas častile?!? Očito su jedva dočekale da nas se riješe! A čekale su 23 godine!Bivše igračice
Pa kad je već bilo tako, onda smo iskoristili priliku da ih i mi sa prigodnim poklonima podsjetimo na taj najljepši dio njihovog sportskog života. I to ne samo njima dvima već i Raki, našoj trećoj legendi. Također smo iskoristili priliku da prigodnom klupskom plaketom rečemo hvala i ostalim igračicama koje su u dogovoru sa klubom u protekle dvije godine također prestale sa aktivnim igranjem. U dosta emotivnim trenucima iste su dobile: Meri Tomić, rođ. Pocrnja, Diana Mimica, rođ. Laušić i Maria Šerić, rođ. Zaratin. Ovim putem im još jednom zahvaljujemo za sve ( a toga je bilo puno) što su dale za naš, odnosno njihov klub...

In memoriam: Boris Leksić

leksic01mala.jpg08.03.2004. napustio nas je Boris Leksić. Bio je čovjek velikog srca punog ljubavi prema sportu koje je nasebično prenosio na mnoge generacije koje su imale čast da ga poznaju, da žive i da rade s njime. Barba Leksin rad zauvjek je utkan u temeljima sporta a osobito rukometa Dugog Rata i jedino što možemo kazati je jedno veliko HVALA .

Škola rukometa

bozicni_turnir_u_mini_rukometu_split_2010_15_20110103_1989863422.jpgViše o školi rukometa RK Orkan iz Dugog Rata i kako se upisati  u istu u Stobreču i Dugom Ratu...
saznaj više

Orkan na Facebooku

Raspored treninga

Seniorke  
Ponedjeljak - OMIŠ 21:00
Utorak - DR 20:30
Srijeda - DR 20:30
Četvrtak - OMIŠ 20:30
Petak - OMIŠ 21:00